Project ‘Danser in beeld’ is gestart.

Zaterdagavond 5 november was de start van het project “Danser in beeld”, een nieuw initiatief voor Houten. Drie dansscholen in Houten werken met elkaar samen om in overleg met 18 Houtense kunstenaars tot een presentatie te komen. Afgelopen zaterdag kwamen leerlingen van Balletschool Helen Wilson, Shine en Stardance werk van kunstenaars van Kunst om de Hoek bekijken. Het gekozen werk vormt de inspiratie voor een nieuwe dans die ze gaan maken.

Van mij zijn 2 werken uitgekozen, 'wisdom of the ancestors' ....

en 'dance'...

 

Zij gaan vervolgens aan de slag met de choreografie en studeren de dans in. Tussentijds is er contact met de kunstenaar waarvan het werk uitgekozen is, zodat deze ook een beeld krijgt van wat het kunstwerk bij anderen oproept.

Ook scholieren van de Heemlanden gaan in dit project meedoen. Twee CKV- klassen maken later in het project een keuze uit het werk van de kunstenaars en besteden enkele lessen aan het maken van een choreografie onder leiding van een dansdocent.

Op zondag 18 maart 2012 is het resultaat van de gemaakte dansen, samen met de gekozen kunstwerken te zien in een voorstelling in het theater in Houten. De diversiteit van de Houtense dansscholen zal ook in de voorstelling tot uiting komen: de presentaties variëren van klassieke dans en ballet tot streetdance en musicaldans.

Het project wordt gecoördineerd door KunstAanBod en is een samenwerking met Kunst om de Hoek, Balletschool Helen Wilson, Shine, Stardance en College de Heemladen.  Wordt vervolgd.